GEZİ || ANTALYA AQUARIUM


Herkese yeniden merhaba :) Bir aydır Antalya-Isparta-Burdur üçgeninde dolaşıyorum. Antalya'ya son gidişimde Antalya Aquarium'u gezme şansım oldu. Uzun zamandır aklımdaydı ve gerçekten çok beğendik. Bir sürü de fotoğraf çektim yani az sonra bolca balık göreceksiniz :)


Antalya Aquarium dünyanın en büyük akvaryumlarında biri. Ancak dünyanın en uzun tünel akvaryumuna sahip. Akvaryumda ilk önce tematik akvaryumlarda değişik balıkları görüyorsunuz. Daha sonra bir merdivenden aşağı inerek tünele giriyorsunuz.


Öncelikle bulanık fotoğraflar için özür dilerim, birçoğu çok hareketli balıklardı yakalamak mümkün olmadı :)


  
Tam 40 tane tematik akvaryum var. Yukarıdaki akvaryum da Kızıldeniz balıklarını barındırıyor. İçini antik mısır temalı yapmışlar ve Mısır hastası bir insan olduğum için benim favorim kesinlikle bu oldu.



  
palyaço balık

 Akvaryum yapılır da Nemo olmaz mı :)



Burası da Hint Okyanusu balıklarının olduğu akvaryum. Buda üstündeki fille gerçekten hoş bir tema oluşturulmuş. 



Üzeri açık, alçak yapay havuzlar oluşturulmuş. Bazı balıklar da oraya konulmuştu. 


Bunlar Dil Balığı. En değişik balıklardan biriydi. İlk önce sadece sağdakini fark etmiştik, daha sonra soldaki kumların altından çıkıp tekrar kumlara dalarak yukarıdaki hali aldı. Sonra arkada bir üçüncü daha olduğunu fark ettik, o kadar iyi kamufle olmuşlardı. Ayrıca gözleri hem yana yatıp yukarı bakabiliyor, hem de dik durup yana bakabiliyor. Pörtlek gözleri kıpır kıpırdı ama bir daha yerlerinden kalkıp bize video için poz vermediler.

pirana
  
Piranhalar! Çoğunluğunun grup halinde tek bir yöne bakıyor oluşu korkutucuydu. Hepsi de bir anda saldırıverecek gibi duruyordu.




Karadeniz balıkları akvaryumu. 


Ege Denizi balıkları akvaryumu. 


Rengarenk mercanları ve testileriyle Akdeniz balıkları akvaryumu. 



İnce uzun yılan balıklarının olduğu akvaryum. Kırmızı arabasıyla en güzellerden biriydi.


Devasa yılan balıkları! Uzunlukları ne kadar bilmem ama silindirik akvaryumda dolambaçlı borular koymuşlar, balıklarda onların içine sıkışmış vaziyetteydi. Elimizi yaklaştırdığımızda ağızlarını kocaman açıp, uzaklaştırınca kapattılar. Aheste aheste ağızlarını açışları gerçekten komikti. Ama boyutları ve çeneleri korkutucuydu.


Aslan balıkları! Solungaçları elbise eteği gibi salınıyordu. :)


Ve tabiki ahtapot! Akvaryumda iki ahtapot vardı, ikisini de şişe içine koymuşlar. Yazık melul melul bakıyorlardı.

fotograf alıntıdır

Tünelin girişinde birebir boyutta savaş uçağı vardı. Yanda bir ekranda hikayesi anlatılıyordu, benim okumaya vaktim olmadı. Siz mutlaka okuyun. :)

fotograf alıntıdır

Tünel, 131 metre uzunlukta 3 metre genişliğiyle dünyanın en büyüğü. Yürürken üstünüzden vatozlar ve köpek balıkları geçiyor. Ben şahsen biraz korktum çünkü kafamı dayamış dalgıçları izlerken bir anda üstümden boyutu benim kadar olan bir köpek balığı geçti. Ağızları da hep açık yahu!

fotograf alıntıdır
 Tünelin ortasında dinlenme alanı var. Oturup balıkları izleyebilir, akvaryumun sakin müzikleriyle dinlenebilirsiniz. 

fotograf alıntıdır
Akvaryumlarda olduğu gibi tünel de tematik. Birinci bölümde ana tank içindeki balıkları yakından izleyebiliyorsunuz. İkinci bölüm ise Batık şehir Atlantis ve Akdeniz temalı. Üçüncü bölümde ise denizaltı batığı ve ilginç balıklarını görebilirsiniz. Korsan gemisi batığında hazine sandıkları görmek bile mümkün. :)


Tematik bölümlerin son kısmında köpek balıkları var. Saat 12:00'de gidip uzman dalgıçların köpek balıkları beslemelerini izleyebilirsiniz. Biz akşam gittik ama şansımıza tüneldeki vatozlara dalgıçlar yemlerini veriyordu. Onları izleme şansımız oldu. :)


Akvaryuma gitmişken Kar Dünyası'nda gerçek karla oynayabilir ve WildPark'ta dünyanın en renkli en zehirli türlerini görebilirsiniz. Akvaryum ücreti 35tl ve resmi tatiller dahil her gün 09:30'dan 23:00'e kadar açık. Konyaaltı sahilleri ve 5M Migros arasında, Cam Piramit'in yanında yer alıyor. Antalya'ya yolunuz düşerse mutlaka ziyaret edin! bir sonraki yazım Oyuncak Müzesi olacak, şimdilik hoşçakalın!

Yorumlar

  1. Harika harika karelerdi.. teşekkürler :)
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  2. Gezmek istiyordum burayı, gezmiş kadar oldum :)
    En çok da tematik bölümleri olması hoşuma gitti. Tabi ki Mısır temasıııı! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amacıma ulaştım o zaman :)
      Kesinlikle en güzeli oydu!

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar